• Annatascha Udinga

Nee, ik ga niets uitbesteden!


Ik wil graag alles zelf doen, het uitbesteden van werk vind ik eng en kost mij teveel tijd. En wat kan ik eigenlijk overdragen? Ik wil in control blijven.

Zo begrijpelijk. Echt. En toch kun je bepaalde taken uitbesteden. Door dit niet te doen, verander jij jouw eigen planning. Je focust je op zaken waar jij je niet op wilt en/of kunt focussen. Wanneer je een professional inhuurt, die ervaring en kennis heeft, kun jij doen waar jij goed in bent. En soms kan vier uur ondersteuning al voldoende zijn.

Ik begrijp je twijfel. Want ook die professional ken jij niet en jij laat wel een stuk van jouw bedrijf zien. Een eerste stap kan zijn om eerst kennis te maken met diegene. De professional kan misschien wonderen verrichten, maar wat zeker niet onbelangrijk is, is dat er een klik is. Jij kunt immers niet met iedereen samenwerken, maar de professional ook niet.

Een tweede stap kan zijn om diegene een keer op jouw kantoor uit te nodigen. Mijn ervaring is dat dat ook goed werkt. Wat doe ik dan? De klant heeft een kleine klus en daarmee start ik. Na twee uur laat ik zien wat het resultaat is (geheel vrijblijvend). Intussen kan de klant zich focussen op zijn/haar core business.

Maar wat wil je uitbesteden? Jij hebt veel taken die jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Vooral blijven doen. Toch zijn er ook taken die jij niet graag uitvoert. Misschien komen die taken nu bij je op. Schrijf ze op en bekijk of je deze kunt uitbesteden aan een professional.

Nog steeds van mening dat je niets gaat uitbesteden? En nog veel belangrijker. Jij bent nog steeds in control.

#assistent #secretaresse #flexo #control #flexibel #uitbesteden #ondersteuning #professional #samenwerken

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Wil jij de luxe van een relaxt gevoel bij werk en privé?

Bel of WhatsApp voor direct contact: 06 - 39635873

Mail me: info@flex-o.nl

  • Instagram

Proudly created with wix.com