• Annatascha Udinga

Een flexibele backoffice

Een goede backoffice maakt dat jij je kunt richten op je ontwikkeling van je bedrijf. Je hebt allerlei interessante plannen zodat je bedrijf door kan groeien. Je wilt hieraan veel tijd besteden. De andere kant is dat je ervoor dient te zorgen dat je backoffice goed geregeld is, zodat jij onbezorgd verder kan. Wat kan een backoffice voor jou betekenen?


Van A tot Z

Een effectieve backoffice is verantwoordelijk voor de randzaken. Van websitebeheer tot aan het redigeren van teksten. Van agendabeheer tot aan AVG.

Uiteraard kun je ook kiezen om niet alle taken neer te leggen bij een backoffice omdat je zelf nog een aantal taken wilt oppakken. Dit ligt geheel aan het feit met welke ontwikkelingen jij bezig bent en hoeveel tijd dit in beslag neemt.


Websitebeheer

De backoffice werkt samen met je webbouwer. De taken die opgepakt kunnen worden zijn bijvoorbeeld het redigeren van teksten op je website en het actualiseren van gegevens. Je kunt de backoffice eventueel ook inzetten voor je social media kanalen.


AVG

Wat is de status van je algemene voorwaarden of je privacyverklaring? Heb jij ooit je cookies wel laten checken? Weet jij of je voldoet aan de Privacywet? Ook dit soort vragen kun je neerleggen bij de backoffice. Het grote voordeel van het samenwerken met mij is dat ik nauw samenwerk met diverse netwerkpartners. Zij zijn experts en we kunnen snel schakelen.


Contracten

Heb jij een overzicht van je lopende contracten? Nog niet? Dan kun je je backoffice vragen om deze inzichtelijk te maken. Je krijgt een overzicht met de informatie welke soorten contracten er lopen, einddata, opzegdata, kosten en advies. Kun je je voorstellen hoeveel extra tijd dit jou oplevert? En eventuele besparingen?


Beschrijven processen

Je bent al een tijd ondernemer maar hebt misschien niet stil gestaan bij het feit dat al je processen nog beschreven dienen te worden. Misschien denk je waarom dan? Het beschrijven van processen kan jou inzicht geven in welke processen er binnen jouw bedrijf zijn. Door dit inzicht weet jij of je bepaalde processen misschien kunt gaan automatiseren of dat je stappen in een proces eruit kunt halen zodat je effectiever kunt gaan werken.


Heb ik nu altijd een backoffice nodig?

Nee, en dat is nou juist het fijne wanneer je samenwerkt met een andere ondernemer. Zodra een aantal facetten in je bedrijf gereed zijn en de processen zijn effectiever ingericht, kun je zelf ook weer een aantal zaken oppakken. Daarvoor heb je extra tijd naast de tijd die je steekt in de ontwikkeling van je bedrijf. Misschien zet je dan je backoffice alleen nog in voor het beheren van bepaalde processen. Dit is geheel aan jou.

Ontdek | Ervaar | Geniet

Ontdek de voordelen van een effectieve backoffice. Ervaar de ruimte in je agenda. Geniet van de resultaten van je bedrijfsgroei. Meer weten? Neem dan gerust contact met mij op.

29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Wil jij de luxe van een relaxt gevoel bij werk en privé?

Bel of WhatsApp voor direct contact: 06 - 39635873

Mail me: info@flex-o.nl

  • Instagram

Proudly created with wix.com