• Annatascha Udinga

Waardevolle connecties, deel 5

Yes, Rico Verhoeven opent de Promotiedagen in Groningen. Met een smile keek ik Arnold Bergsma aan. Arnold en ik zaten op dat moment te vergaderen over wat Netwerk Noord ging doen op de Promotiedagen. Oke, oke, ik zorg dat jij een toegangskaart krijgt voor de opening. Top. Mijn dag was goed. Kon niet beter.


Opening Promotiedagen Groningen

Een paar weken later was het zover. Twee dagen beurs. Heerlijk. Op naar de Martiniplaza te Groningen. Binnen was het zeer druk. Niet met bezoekers maar met standhouders die naar de opening gingen. Ik stond in de zaal en bekeek waar ik wilde zitten. Niet helemaal vooraan maar ook niet achteraan. Ik zag een goede plek en nam plaats. Naast mij kwam iemand zitten. Hij stelde zich gelijk voor. Wauw. Daar hou ik van. Hij zei: ik ben Edward Vernhout en wie ben jij? Ik stelde me voor en we kwamen aan de praat.

Ineens gingen de lichten uit. Rico Verhoeven kwam ten tonele met fantastisch muziek. Daarom wilde ik nu zo graag naar deze opening. De reden is dat Rico voor mij een voorbeeld is dat als je iets wilt bereiken je dat gaat lukken. Hij vertelde die dag een inspirerend verhaal over ondernemen, samenwerken, focus, doelen stellen, kennis delen en ga zo maar door. Voor mij is hij ook de inspirator geweest om uiteindelijk op kickboksen te gaan, maar dat terzijde.


En toen kwam het. De stare-down. Ai. Iedereen in de zaal diende met zijn of haar buurman buurvrouw de stare-down te oefenen. Edward en ik deden ons best. Het was meer lachen dan staren.


De opening was afgelopen en de standhouders gingen op weg naar hun stand. Edward vroeg in welke stand ik stond. Hij kwam nog wel langs gaf hij aan. Tegelijkertijd deelden we visitekaartjes uit en zeiden: we gaan linken. Helaas heb ik hem die dag/avond niet meer gesproken maar een dag erna waren we wel gelinkt.

Contact blijven houden

Sinds die tijd hebben we contact via LinkedIn en WhatsApp. Niet dagelijks, wekelijks of maandelijks, maar contact was er. Toen kwam de dag dat Edward aangaf, ‘Ik ga samen met mijn vrouw een oud treinstation in Duitsland kopen. Ik ga mijn droom verwezenlijken.’ Ik wist dat Edward de volgende expertises op LinkedIn heeft staan: Trailblazer | Agile Coach | Scrum master | Projectmanager | Ondernemer | SAFe 4 Agilist. Maar een echt treinstation, hoe gaaf is dat? Mijn bericht aan hem: ‘Veel succes en hou me op de hoogte.’


Intussen leven we een paar maanden later. ‘Ping, ping, ping’, een WhatsApp bericht van Edward. Zijn vraag: ‘Heb jij je al geabonneerd op onze nieuwsbrief van Station Ballenstedt Harz?’ Wauw, zijn droom gaat uitkomen. ‘Ga ik gelijk doen’, appte ik terug. Met volle bewondering heb ik hun nieuwsbrief gelezen en volg Edward en zijn vrouw nu ook op Facebook, Instagram en hun website www.bahnhofballenstedt.de


Maar wat is nu die droom?

Ingrid, de vrouw van Edward, was op Funda aan het kijken en vond een oud treinstation in Duitsland te koop. Eigenlijk droomde ze van een B&B in Italië, maar ze liet Edward het treinstation zien, die meteen enthousiast werd. Een week erop reden ze al naar het stadje Ballenstedt, in de Harz in Duitsland. Op slag waren ze verliefd op het oude gebouw. Maar wat was het vervallen. En wat zou het veel werk en geld kosten om het op te knappen.


Het treinstation liet ze niet los. Ze zijn diverse keren terug geweest. Om de omgeving te verkennen en om met een architect het station beter te bekijken. Toen het station ineens populair werd op sociale media en aandacht kreeg op de website van RTL-Z werd het Edward te heet onder de voeten. Hij moest en zou het treingebouw hebben. En zo gezegd, zo gedaan. Er werd een bod gedaan en in november 2019 werden ze eigenaar van Bahnhof Ballenstedt-West.

Slik. Een groot gebouw gekocht, geen geld voor de verbouwing en de taal niet heel goed machtig. Dat klinkt als een aflevering van ‘Ik Vertrek’. En dat klopt, want ze worden inmiddels ook gevolgd door het populaire televisieprogramma. Waarschijnlijk kunnen begin 2021 ruim 1,5 miljoen kijkers hun avonturen meebeleven. Wat spannend en leuk!


Sneltreinvaart

En toen ging alles in sneltreinvaart, Edward verliet zijn eigen ICT-bedrijf en hun huis in Zwolle werd te koop gezet. Het roer werd omgegooid om een nieuw leven te beginnen. Ze willen in het treinstation vakantieappartementen, een restaurant, een café en een multifunctionele ruimte, voor bijvoorbeeld teambuilding en feestjes, maken.

Ze willen van het station weer een laagdrempelige en levendige plek maken, die van ons allemaal is, en waar levensreizigers elkaar ontmoeten.


Voor het zover is moeten ze flink aan de bak. Plannen uitdenken en zorgen dat het geld bij elkaar komt. Het klussen is inmiddels begonnen. Naast Duitse vaklieden helpen hun vrienden, familie en (oud)collega’s mee. Je kan ze volgen op sociale media en hun website www.bahnhofballenstedt.de Vergeet je niet op te geven voor hun nieuwsbrief.


Leuk dat een stare-down is uitgegroeid tot een waardevolle connectie met iemand die zijn dromen durft waar te maken en het lef heeft om iets nieuws te beginnen.103 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Wil jij de luxe van een relaxt gevoel bij werk en privé?

Bel of WhatsApp voor direct contact: 06 - 39635873

Mail me: info@flex-o.nl

  • Instagram

Proudly created with wix.com